Giray SAVAŞER'in Mektubu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
administrator
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
Alıntı Cevapla
Konu: Giray SAVAŞER'in MektubuGönderim Zamanı: 10.Nisan.2008 Saat 15:50 |
|
İsmim Giray SAVAŞER
. Bir şizofreni hastasıyım.Ama bu hiç önemli değil,. Çünki hayat her şeye rağman çok güzel.Bütün hastalarında böyle düşünmelerini ve hayata bağlanmalarını isterim Öncelikle kendimi biraz anlatayım 17 temmuz 1974 de üsküdar doğumlu çok tatlı b ir baba ve annenin ikinci oğluyum .İlk okulu Petkimde gittimilk okul yıllarında çok güzel günlerim geçti. Çok tatlı arkadaşlarım ve bende güzel etkiler bırakan öğrtemenlerim oldu.Yaz mevsimi gelince beni bir anne şevkatiyle seven başarılarımla iftihar eden Öğretmen annemle eve davet eder, berabe yemek yer sohbet ederdik . Buarada ben okulun da bando takımına seçilmiştim.Ne günlerdi Daha sonra binlerceçocuğun katıldığı ve onların hayatını 2-3 saatlik adil olmayan bir sistemletayin eden bu sınav geldi çattı. Ben kazananlar arasındaydım.Kazandığım okulda şu anda olduğu gibi o zamanda muhteşem sayılan okulu ROBETR Kollej idi Bu benim hayatımda elde ettiğim en büyük başarıydıTabiki bana çok şey kazandırdı. Oradad çok iyi arkadaşlarla tanıştım ve yedi yıl gibi uzun süren bir okul hayatında beraber dirsek çürüttük. Çalıştık çabaladık güzel günleri paylaştık 7 senelik zorlu bir eğitimin sonunda ayrılık geldi çattı.buda bende derin üzüntüler yaratıyordu ve arkadaşlarımla ağlayarak vedalaştık. O sene ağabeyimi bir talihsizlik sonucu kaybettik . Babam da ağır bir kalp enfaktüsü geçirmişti Aksilikler bir biri ardına gelmişti yakamızı bırakmıyordu. O sene bayağı hovarda davranmış üniversiteyi kazanamamıştım. Tabi üstüme müthiş bir karamsarlık çökmüştü Anneciğim babamı hastanelere taşıyordu uzun ve acı bekleyişin sonunda babamıda kaybettik O muhteşem adam gencecik yaşında daha hayata bu dünyada neler verebilecekken vefat etti .Ama hyat işte babam yaşadığı sürece, ailemizin koruyucusu benim hocam annemin 30 yıllı paylaştığı kocası yoktu artık büyük üzüntü tabiki ben hakikaten lidersiz kalmıştım o an boşluğa düştüğümü anladım. Hayat bütün zorluklariyle bana tokat atabilirdi .Bunlardan kendimi nasıl savunacaktım .Neyseki o yıl girdiğim sınavda Diş hekimliğini kazanmıştım babam öğrenmiş mutluydu diye düşünüyorum Diş hekimliği fakültesinde büyük başarılar elde ederken bazı problemler yaşadım arkadaşlarla ilişkilerimde zorluklar ortaya çıkıyordu. Doktora gittim bazı ilaçlar verdi beni iyi gördüğünü söyledi ama problemlerim bitmedi bu okuldan ayrılmak zorunda kaldım.Annem çok üzülüyordu. Daha sonra istanbul üniversitesi ispanyol dili ve edebiyatını kazandım ve oradad başarılı oldum, ama hastalığım nüksedince ön lisans diplomamı alarak bu okuldanda ayrılmak zorunda kaldım. Çapa tıp fakültesine annemle birlikte gittik, oradaki doktorlarda beni iyi gördüklerini söylediler ama daha sonra problemlerim devam edince, Dr ekrem Kuşkonmaz ve Prof Dr Alp ÜÇOK bana çok yardım ettiler uzun süre tedavim sonunda hastalığım şizofreni olarak teşhislendi. Daha sonra bu iki doktorumda bana şizofreni derneğine gitmemi önerdiler. Derneğe gittiğim ilk andan ihtibaran büyük bir mutluluğa adımlarımı atmış oluyordum. Dernek vasıtasıyla ve kendi gayretimle Marmara Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümünü kazandım ve yine 1 ci sınıfı başarıyla geçtim 2 ci sınıfı okuyamadan hastalığım nüksetti devam edemedim hepimz çok üzüldük .Ama her Şerde bir hayır vardır diyerek yinnede kendimi geliştirmeye gayrety ediyorum hobilerime çok değer veriyorum .Gitar çalıyorum , yabancı dilimi geliştirmeye gayret ediyorum kitap okuyorum kendimi daha çok geliştirdiğime inanıyorum. İleride derneğimizin de destekleriyle, bir takım işlere el atmanın gereğinide hissediyor ve emeği geçen herekese teşekkür ederim. ve biliyorum Bana hastalığım süresince engin bilgileriye yardım eden ilgi ve alaka gösteren doktorlarımıza çok çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
economist79
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 06.Mart.2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06.Mart.2009 Saat 11:22 |
|
Sevgili Giray Savaşer kardeşim, öncelikle büyük geçmiş olsun, şizofreni ile mücadele çok zordur sen en azından bu yaşa kadar gelmişsin ve iyi bir eğitim almışsın tabiki bu özelliklerin bir şizofreni hastasına göre çok büyük başarılar. Fakat şunu da söylemeliyim; sen sadece okumuşsun yani eğitim almışsın hatta 3 kere lisans kazanıp sadece bir kere önlisans diploması almışsın yaşın da bayağı ilerlemiş. Acaba sigortalı bir işte çalışıyor musun, ya da eğitiminde engel olan hastalığın hayatında veya iş yaşamına girdiysen iş yaşamında seni nasıl etkiliyor öğrenmek istiyorum. Saygılar.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |